lördag 22 november 2014

Plättar med keso och äpple!



Underbart goda "cottage cheese" plättar med riven äpple. 


Under helgerna så brukar vi äta lite lättare lunch. Oftast så blir det en lite senare frukost så då hinner inte magen kurra vid lunchdags. Idag åt vi dessa kesoplättat till lunch. 

Tjejerna hälsar att de var jätte goda!



                   Kesoplättar!

Ca.10 plättar

250g Keso 
2 ägg
3 msk dinkelsikt 
(rågsikt eller vetemjöl funkar också)
1 äpple
kanel (socker)
smör till stekning

Mosa keson försiktigt i en bunke med en gaffel. Vispa ihop ägg och mjöl och blanda med keson. Grovriv ett äpple och blanda ner det rivna äpplet i smeten.
Stek cirka en halv deciliter stora plättar. Vänta med att vända tills att smeten på ytan har stelnat till lite grann.

Servera med lite kanel och strösocker om du vill.

Låt det smaka!



Kramar Bellalinas



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar